Popularne syropy Müllerovy sirupy® różnią się zawartością wyciągów ziołowych, zawierają również witaminę C. Syropy Müllerovy sirupy® przyrządzane są z porostem islandzkim, rokitnikiem, babką z macierzanką, babką z miodem, macierzanką, prawoślazem lub jeżówką. Wiele z nich nie zawiera cukru. Syropy Müllerovy sirupy® przeznaczone są dla dorosłych i dzieci, wyśmienicie nadają się też do łączenia z pastylkami Müllerovy pastilky® i herbatami Müllerovy čaje®.
Oferujemy szeroki wybór syropów Müllera:
Syrop Müllerův sirup® z wyciągiem z babki i witaminą C. Dzięki wyśmienitym właściwościom smakowym nadaje się do stosowania u dzieci powyżej lat 3.
Skład | |
8% wyciągu alkoholowego z liści babki lancetowatej (Plantago lanceolata) (stosunek substancja czynna : wyciąg = 1 : 3), witamina C (kwas askorbinowy, askorbinian sodu), cukier inwertowany, rozpuszczalnik (woda oczyszczona), konserwant (sorbinian potasu). Zawiera 97,5 mg (122% ZDD) witaminy C w 25 ml. |
Zalecane dawkowanie:
Dorośli 3 - 5x dziennie 1 łyżeczkę (5 ml), dzieci powyżej lat 3 - 1 łyżeczkę syropu dziennie samodzielnie lub w napoju.
Uwaga: Przed użyciem wstrząsnąć! Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od +5 °C do +25 °C.
Po otwarciu należy syrop przechowywać szczelnie zamknięty w chłodnym i ciemnym miejscu.
Syrop Müllerův sirup® z wyciągiem z babki i witaminą C. Dzięki wyśmienitym właściwościom smakowym nadaje się do stosowania u dzieci powyżej lat 3.
Skład | |
10% wyciągu alkoholowego z liści babki lancetowatej (Plantago lanceolata) (stosunek substancja czynna : wyciąg = 1 : 3), witamina C (kwas askorbinowy, askorbinian sodu), 10% miodu pszczelego, cukier inwertowany, rozpuszczalnik (woda oczyszczona), konserwant (sorbinian potasu). Zawiera 97,5 mg (122% ZDD) witaminy C w 25 ml. |
Zalecane dawkowanie:
Dorośli 3 - 5x dziennie 1 łyżeczkę (5 ml), dzieci powyżej lat 3 - 1 łyżeczkę syropu dziennie samodzielnie lub w napoju.
Uwaga: Przed użyciem wstrząsnąć! Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od +5 °C do +25 °C.
Po otwarciu należy syrop przechowywać szczelnie zamknięty w chłodnym i ciemnym miejscu.
Syrop Müllerův sirup® z wyciągiem z macierzanki i witaminą C. Dzięki wyśmienitym właściwościom smakowym nadaje się do stosowania u dzieci powyżej lat 3.
Skład | |
8% wyciągu alkoholowego z ziela macierzanki piaskowej (Thymus serpyllum) (stosunek substancja czynna : wyciąg = 1 : 4), witamina C (kwas askorbinowy, askorbinian sodu), cukier inwertowany, rozpuszczalnik (woda oczyszczona), konserwant (sorbinian potasu). Zawiera 97,5 mg (122% ZDD) witaminy C w 25 ml. |
Zalecane dawkowanie:
Dorośli 3 - 5x dziennie 1 łyżeczkę (5 ml), dzieci powyżej lat 3 - 1 łyżeczkę syropu dziennie samodzielnie lub w napoju.
Uwaga: Przed użyciem wstrząsnąć! Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od +5 °C do +25 °C.
Po otwarciu należy syrop przechowywać szczelnie zamknięty w chłodnym i ciemnym miejscu.
Syrop Müllerův sirup® z wyciągiem z porostu islandzkiego i witaminą C. Dzięki wyśmienitym właściwościom smakowym nadaje się do stosowania u dzieci powyżej lat 3.
Skład | |
8% wyciągu z ściółki porostu islandzkiego (Cetrariae islandicae) (stosunek substancja czynna : wyciąg = 1 : 5), witamina C (kwas askorbinowy, askorbinian sodu), cukier inwertowany, rozpuszczalnik (woda oczyszczona), konserwant (sorbinian potasu). Zawiera 97,5 mg (122% ZDD) witaminy C w 25 ml. |
Zalecane dawkowanie:
Dorośli 3 - 5x dziennie 1 łyżeczkę (5 ml), dzieci powyżej lat 3 - 1 łyżeczkę syropu dziennie samodzielnie lub w napoju.
Wartość energetyczna 100 g syropu: 271 kcal (1151 kJ)
Zawartość substancji odżywczych w 100 g: białko 0 g, tłuszcze 0 g, węglowodany 64,7 g
Uwaga: Przed użyciem wstrząsnąć! Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od +5 °C do +25 °C.
Po otwarciu należy syrop przechowywać szczelnie zamknięty w chłodnym i ciemnym miejscu.
Syrop Müllerův sirup® z wyciągiem z babki i macierzanki oraz witaminą C. Wyróżnia się doskonałymi właściwościami smakowymi.
Na podstawie stanowiska Towarzystwa Pediatrycznego Czeskiego Towarzystwa Medycznego preparat nadaje się do stosowania u dzieci od 1. roku życia.
Skład | |
5% wyciągu alkoholowego z ziela macierzanki piaskowej (Thymus serpyllum) (stosunek substancja czynna : wyciąg = 1 : 4), 3% wyciągu alkoholowego z liści babki lancetowatej (Plantago lanceolata) (stosunek substancja czynna : wyciąg = 1 : 3), witamina C (kwas askorbinowy, askorbinian sodu), cukier inwertowany, rozpuszczalnik (woda oczyszczona), konserwant (sorbinian potasu) Zawiera 19,5 mg (24% ZDD) witaminy C w 5 ml. |
Zalecane dawkowanie:
Dzieci od 1 roku 1 łyżeczka (5 ml) 1x dziennie, powyżej lat 3 - 1 łyżeczka 1 - 3x dziennie, dzieci powyżej lat 12 oraz dorośli 1 łyżeczka 3 - 5x dziennie.
Uwaga: Przed użyciem wstrząsnąć! Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od +5 °C do +25 °C.
Po otwarciu należy syrop przechowywać szczelnie zamknięty w chłodnym i ciemnym miejscu.